• Premiere

  7. februar 2024

Se spilledatoer

Sleeping Beauties

Kvindelige skønhedsidealer kommer under kniven i en forvrænget version af et velkendt eventyr

De fleste af os kender Grimm-eventyret om den unge, smukke prinsesse, der pines og plages af en gammel, grim kone. Snehvides skønhed driver hendes onde stedmor til at gøre ALT, hvad hun kan, for at forblive den smukkeste af dem alle. Men hvorfor er skønhed så vigtigt?

”Det eneste gode er, at når man bliver gammel, så bliver alle kvinder lige grimme. Det synes jeg der er noget demokratisk i.”, siger stykkets hovedkarakter, som en blanding af den onde stedmor, historiefortæller og en ganske almindelig moden kvinde på 50 år.

I denne version af eventyret tager den onde stedmor styring over fortællingen, og stillerspørgsmålstegn til vor tids skønhedsidealer. Det leder hende gennem end række hårde erkendelser om sit eget og samfundets forhold til kvindekroppen. For den unge kvinde er skønheden erotisk kapital, for den modne og ældre kvinde en forbandelse, der minder om dødsangst. Eller er den? For hvem er egentlig smukkest?

I SLEEPING BEAUTIES møder eventyret om Snehvide vores samfunds fetichering af den unge, smukke og stærke krop og spørger hvad det har af betydning i dag at blive gammel og miste sin aldersbetingede skønhed. Forestillingen er frit baseret på Inne i Spegelsalen, en grafisk roman af svenske Liv Strömquist.

Den onde stedmor spilles af Aarhus Teaters blændende og flere gange Reumert-nominerede Nanna Bøttcher, mens de tre dansere Carley Lund, Bjørk-Mynte Paulse og Yeji Lim fra det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni spiller de tre unge prinsesser Snehvide, Tonerose og Askepot – skarpt koreograferet af den prisvindende koreograf David Cornelius Price. Iscenesættelse og scenografi er skabt af Aarhus Teaters to nye huskunstnere, instruktør Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe.

SLEEPING BEAUTIES ER INSPIRERET FRIT EFTER DEN GRAFISKE ROMAN INNE I SPEGELSALEN 
AF LIV STRÖMQUIST. INNE I SPEGELSALEN ER UDGIVET AF NORDSTEDTS.

VARIGHED

Ca. 90 min uden pause

OBS!

Anbefalet alder: 15+
Sprog: dansk + engelsk

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Aarhus Teater.

 • Idé

  Rikke Frigast Jakobsen & Holstebro Dansekompagni

 • Tekst og iscenesættelse

  Sigrid Johannesen

 • Koreografi

  David Cornelius Price

 • Scenograf/koncept

  Laura Løwe

 • Scenografi/realisering

  Astrid Lindgreen Hjermind

 • Lyddesign

  Aki Bech

 • Lysdesign

  Kim Glud

 • Medvirkende

  Nanna Bøttcher, Carley Lund, Bjørk-Mynte Paulse & Yeji Lim