Samarbejde

Holstebro Dansekompagni satser stort på at række ud. Det sker i form af vores mangefacettede outreach arbejde, der favner på tværs af generationer, ophav og forrige kendskab og interesse for dans og koreografi. Med en lang række samarbejdspartnere skabes nye kunstneriske møder, der også giver mulighed for nye publikumsmøder i varierende formater.

Musikteatret Holstebro
Holstebro Dansekompagni holder til i Musikteatret Holstebro. Det er her vi har hjemme og base. Det er herfra personalet og holdet bringer liv i vores mange projekter og produktioner.

Aarhus Teater
Holstebro Dansekompagni og Aarhus Teater forener de kunstneriske kræfter og indgår i et flere-årigt samarbejde, der indledtes i sæsonen 2020/2021. Her får kompagniet mulighed for at afprøve nye måder at tænke scenekunst på og forny sit kunstneriske virke.
Første produktion er ”Vita Danica”.

Augustinus Fonden
Med et flerårigt samarbejde og støtte fra Augustinus Fonden har vi I Holstebro Dansekompagni kunne realisere en lang række tiltag og projekter, der ellers ikke var blevet til virkelighed.

Holstebro Dansekompagni rækker ud

Dansk Talentakademi

Kompagniets dansere er faste undervisere på danselinjen Dansk Talentakademi i Holstebro. De ældste elever får derudover en mentor fra kompagniet, der vejleder og hjælper dem i opnåelse af deres drømme om at blive professionel danser.

WIRED

Samarbejde med Team Teatret, Ensemble MidtVest og Holstebro Dansekompagni. Et udviklingsprojekt der forener teater, dans, musik, idræt og erhverv på tværs af talentvækstlaget og det professionelle felt med spydspidser og mesterlære fra hele Europa.

Dans på Bestilling

Dans på Bestilling er en pop-up danseforestilling, der kommer ud til publikum. Med Dans på Bestilling bliver der danset på gade og stræde, på villaveje, plejehjem og bostedet.

Dansen på Genvisit

Samarbejde med Teater Jævn og Swining Europe. Daginstitutioner og børnehaver får besøg af Holstebro Dansekompagni, og sammen skaber de en danseoplevelse af en helt unik karakter med og for dem.

Bora Bora Recidency program

Samarbejde med Bora Bora Aarhus. Internationale kunstnere og koreografer bliver budt velkommen til residency hos Holstebro Dansekompagni.

Apprentice program

Samarbejde med Northern School of Contemporary Dance, hvor Holstebro Dansekompagni giver to exceptionel dygtige dansestuderende muligheden for at være i praktik hos os i en hel sæson.

MOVE

En interaktiv danseforestilling for, af og med unge i alderen 12 til 18 år ude på deres skoler.
MOVE er en intens danseoplevelse baseret på revolutionerede historiske begivenheder, der har ført os frem til de fysiske udtryk, vi ser anno 2021.

Med udgangspunkt i kreativitet, bevægelse og inklusion har Holstebro Dansekompagni skabt en helt unik mulighed for dagens unge at prøve forskellige dansestiler af med DEN INDRE REBEL som omdrejningspunkt.

De unge er både skabende aktører og medvirkende, alt imens de også er publikum for forestillingen.

Læs mere om MOVE her

Samarbejdspartnere

Holstebro Dansekompagni arbejder hele tiden på at udbrede dansen til alle dele af samfundet. Derfor har vi en masse gode partnere, som vi samarbejder med på en lang række projekter og produktioner. Blandt disse vigtige samarbejdspartnere er:
Vejle Musikteater, Ensemble Midtvest, Teatret Svalegangen, Klassiske Dage International Musikfestival, De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Holstebro Kunstmuseum, Balletskolen Holstebro, Recoil Performance Group, Odin Teatret, Musikhuset Aarhus, Teater Refleksion, Teater Katapult, Ballet Jovem Minas Gerais, Thy Museum, Naturkraft Ringkøbing, Lemvig Museum, Black Circle, Region Midtjylland, Herning Kommune, Viborg Kommune og Copenhagen 2021: WorldPride & Euro Games.

Fonde

Holstebro Dansekompagni er støttet af en lang række fonde, som er fundamentet af vores kreative fortællinger.