Holdet

Mød alle de dygtige dansere i Holstebro Dansekompagni samt de engagerede mennesker bag scenen, som får alt til at gå op i en højere enhed.

Danserne er alle professionelle i starten af deres karriere. De er blevet en del af Holstebro Dansekompagni efter en imponerende indsats til audition.
Når der bliver afholdt auditions strømmer hundredvis af unde professionelle dansere fra hele verden til Holstebro i jagten på en eftertragtet plads i Holstebro Dansekompagni.
Ved seneste audition havde mere end 1000 håbefulde dansere sendt video ind, hvor de fremviste deres talent, men kun seks dygtige dansere blev valgt til at være en del af Holstebro Dansekompagni.

Auditions og ledige jobs i Holstebro Dansekompagni bliver offentliggjort her på hjemmesiden og på vores sociale medier.

Dansere

2021-2022

 • Photo of Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse
  Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse

  Danske Bjørk-Mynte har baggrund i klassisk, hun er tidligere elev fra Den Kongelige Balletskole I Odense. Hun tog efterfølgende sin bachelor i samtidsdans på Oslo National Acadamy of the Arts i 2018. Herefter fortsatte hun som freelancedanser og underviser i moderne danse, lyrical contemporary og yoga.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2021.

  (Hun/hende)

  Følg Bjørk-Mynte på Instagram her.

 • Photo of Elena Nielsen
  Elena Nielsen

  Danske Elena har en baggrund i Latin/Standard dans og klassisk ballet. Hun var elev ved Den Kongelige Balletskole i Odense og blev færdiguddannet ved Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020. Her afsluttede hun sin uddannelse som praktikant ved Scapino Ballet.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  (Hun/Hende)

  Følg Elena Nielsen på Instagram her.

  Mit yndlingsøjeblik fra Holstebro Dansekompagni var, dengang vi alle mødtes første gang. Jeg kan personligt huske, at jeg kom ud af en lang periode, hvor jeg kun havde danset og optrådt for mig selv. Derfor var det helt fantastisk at kunne dele al mine kreative energi med så mange dygtige nye mennesker.
 • Photo of Jasmine Gordon
  Jasmine Gordon

  Danske Jasmine er uddannet fra Northern School of Contemporary Dance i Leeds i 2018, hvor hun efterfølgende fortsatte med sin master (MA) med en praktikplads ved Phoenix Dance Theatre. Sidenhen har hun arbejdet med Ingrid Fiksdal såvel som Det Kongelige Teater.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  (Hun/Hende)

  Følg Jasmine Gordon på Instagram her.

  Det øjeblik, som står tydeligst for mig i min tid ved Holstebro Dansekompagni, var min allerførste uge her. Alle var nye, og vi havde en uges workshop for vores forestilling, Punk, hvor vi gik på scenen og legede rundt med kostumer, make-up og scenografien og bare lærte hinanden at kende på den her enorme kreative legeplads.
 • Photo of Jon Ipina
  Jon Ipina

  Spanske Jon Ipina er uddannet fra Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020 og afsluttede sin uddannelse med en praktikplads på Skånes Danseteater i Malmö. Her dansede han værker af bl.a. Ôrjan Andersson og Marcos Morau.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2020.

  (Han/ham)

  Følg Jon Ipina på Instagram her.

  Alle optrædener har lært mig noget forskelligt – og der er noget nyt af lære fra enhver forestilling. Men jeg vil især sige, at der er mere at lære fra de kreative processer end fra selve forestillingerne. Og jeg tror, at de muligheder, vi har i arbejdet med de forskellige produktioner, giver os mange andre værktøjer, som vi kan bruge fremadrettet.
 • Photo of Mikkel Alexander Tøttrup
  Mikkel Alexander Tøttrup

  Danske Mikkel er uddannet fra Iwanson International School, München i 2018. Derefter har Mikkel medvirket i en række produktioner af bl.a. Johannes Härtl og Nadine Gerspacher. Mikkel har komponeret musik og har derudover sat flere Teaterforeninger i gang.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  (Han/ham)

  Følg Mikkel Alexander Tøttrup på Instagram her.

  At være en del af Dansekompagniet giver mig en forståelse af mig selv, hvem jeg er, og hvem jeg gerne vil være. Jeg lærer også meget af kreative processer helt generelt samt det her fantastiske samarbejde og en masse forskellige genrer og stilarter. Det har stor værdi for mig, og det er virkelig en smuk mulighed for mig at være kreativ i en by som Holstebro.
 • Photo of Matthew Rawcliffe
  Matthew Rawcliffe

  Matthew (UK) startede som skuespiller hos National Youth Theatre of Great Britain, hvorefter han blev uddannet fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Matthew var i 2019 vinder i kategorien moderne dans og endelig finalist ved BBC Young Dancer – 2019. Matthew er allerede anerkendt for sit koreografiske talent. Han har senest været praktikant ved Norrdans i Sverige.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni foråret 2021.

  (Han/ham)

  Følg Matthew på Instagram her.

 • Photo of Jessica Van de Koot
  Jessica Van de Koot

  Praktikant

  Jessica (UK) er uddannet med en BA fra London School of Contemporary Dance i 2020. Gennem Northern School of Contemporary Dance Masters Apprentice program er Jessica i sæson 2021- 22 praktikant ved Holstebro Dansekompagni.

  (Hun/hende)

  Følg Jessica på Instagram her.

 • Photo of Jacob B. Vahlun
  Jacob B. Vahlun

  Praktikant

  Jacob (DK) er uddannet fra Danceworks Berlin i 2021. Jacob har været danser ved Harake Dance Company fra 2019 til 2020. Jacob er praktikant ved Holstebro Dansekompagni i sæson 2021- 22.

  (Han/ham)

  Følg Jacob på Instagram her.

 • Photo of Isobel (Izzy) Moloney
  Isobel (Izzy) Moloney

  Praktikant

  Britiske Izzy fik en bachelor fra the Northern School of Contemporary Dance i 2021. Gennem sit studie hos the Northern School of Contemporary Dance Masters Professional Placement Scheme skal Izzy være praktikant hos Holstebro Dansekompagni i sæsonen 2021-22.

  (Hun/hende)

  Følg Izzy på Instagram her.

Ledelse og holdet bag
 • Photo of Marie Brolin-Tani
  Marie Brolin-Tani

  Kunstnerisk leder og koreograf

  Svenske Marie Brolin-Tani har siden 2013 været kunstnerisk leder for Holstebro Dansekompagni. Som én af de helt centrale figurer inden for moderne, skandinavisk dans har hun haft en særlig tilknytning til Aarhus, hvor hun i mange år arbejdede og boede. Først som danser på Den Jyske Opera og Aarhus Teater, sidenhen som grundlægger og leder af MBT Danseteater, som var én af de førende dansekompagnier i Danmark.

  Efter tiden i Aarhus blev hun leder af det internationalt anerkendte Skånes Danseteater, hvor hun førte kompagniet frem og skabte dets nuværende base og rammer.

  Maries lange resumé som både koreograf og instruktør i film, teater såvel som dansebranchen bærer bl.a. præg af en lang stribe anerkendelser og udmærkelser heriblandt flere Reumert-nomineringer og modtagelser.

  Marie har senest koreograferet succesforestillingen, ”Elsker dig for evigt”, for Holstebro Dansekompagni og Musikhuset Aarhus.

  (Hun/hende)

  Følg Marie Brolin-Tani på Instagram her.

 • Photo of David Cornelius Price
  David Cornelius Price

  Associeret kunstnerisk leder og producent

  Danske David C. Price har siden 2020 været ansat ved Holstebro Dansekompagni som associeret kunstnerisk leder og producent. Inden dette har været både danser, produktions- og prøveleder i kompagniet. Med en tidlig begyndelse i balletten debuterede David som professionel danser i en alder af 15 år. Han blev sidenhen uddannet ved Den Danske Scenekunstskole i 2011, dengang Statens Teaterskole.

  David har arbejdet i både ind- og udland som både kompagni- og freelancedanser i samarbejde med en lang række koreografer og scenekunstnere.

  David har bl.a. været danser ved Holstebro Dansekompagni og modtog i 2014 en Reumert Talentpris og i 2017 Balletmester Albert Gaubiers legat.

  Han har læst ved Copenhagen Business School og er i dag studerende på Den Danske Scenekunsts diplomuddannelse i Producentvirksomhed og kulturledelse.

  (Han/ham)

  Følg David Cornelius Price på Instagram her.

 • Photo of Christian From
  Christian From

  Turné- og prøveleder

  Danske Christian From har været turné- og prøveleder ved Holstebro Dansekompagni siden 2020. Han er uddannet fra London Contemporary Danse School og har sidenhen nydt en mangfoldig karriere indenfor scenekunst, der blandt andet indbefatter teater, stedspecifikt arbejde, børneteater, dans, opera, film og marionet.

  Christian er sidenhen blevet uddannet fra Royal Central School of Speech and Drama med en MFA i bevægelsesretning og er specialiseret i kontaktimprovisation for skuespillere.

  Christian er nu også en associeret bevægelsesinstruktør for Word Mills Productions og Jennifer Irons (IronINC).

  (Han/ham)

  Følg Chrstian From på Instagram her.