Holdet

Mød alle de dygtige dansere i Holstebro Dansekompagni samt de engagerede mennesker bag scenen, som får alt til at gå op i en højere enhed.

Danserne er alle professionelle i starten af deres karriere. De er blevet en del af Holstebro Dansekompagni efter en imponerende indsats til audition.

Ved auditions strømmer hundredvis af unge professionelle dansere fra hele verden til Holstebro i jagten på en eftertragtet plads i Holstebro Dansekompagni.

Ved seneste audition havde mere end 1000 håbefulde dansere sendt video ind, hvor de fremviste deres talent, men kun seks dygtige dansere blev valgt til at være en del af Holstebro Dansekompagni.

Auditions og ledige jobs i Holstebro Dansekompagni bliver offentliggjort her på hjemmesiden og på vores sociale medier.

Dansere

2023-2024

 • Photo of Luke Hodkinson
  Luke Hodkinson

  Engelske Lukes erfaring med dans startede med hiphop og cheerleading, inden de tog sin uddannelse hos Northern School of Contemporary Dance (UK) i 2021. Siden da har de arbejdet sammen med blandt andre Alexandra Green, Hannah Marshall og Corey Baker. Derudover har Luke deltaget i pop-ups i Skotland med contemporary dance, og de har desuden optrådt til Commonwealth Games åbningsceremoni.  

  Storbritannien

  De/dem

  De startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2022

  Følg Luke på Instagram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz

 • Photo of Ella Ström
  Ella Ström

  Ella Ström kommer fra en lille svensk by, men valgte at flytte hjemmefra som 16-årig for at danse. Hun modtog sit diplom i 2022 som professionel danser i contemporary dance ved Balletakademiet i Stokholm. Ved siden af dansen holder Ella af at synge og har modtaget sangundervisning i seks år.  

  Sverige

  Hun/hende

  Følg Ella på Instragram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz

 • Photo of Amalie Stitz
  Amalie Stitz

  Amalie Stitz færdiggjorde sin uddannelse hos Danceworks Berlin i 2021. Hun har fortsat base i Berlin, hvor hun danser for FMKF Collective ved Franka Marlene Foth. Derudover underviser hun i floorwork (flow acrobatics) og commercial/hiphop dance.

  Hun/ Hende

  Følg Amalie på Instagram her

 • Photo of Caroline Rodrigues
  Caroline Rodrigues

  Brasilianske Caroline Rodrigues er uddannet ved Federal University of Minas Gerais. Førhen arbejdede hun med ballet i São Paulo, men i 2021 kom hun til Europa for at danse i både Tyskland og Danmark.

  Brasilien

  Hun/ Hende

  Følg Caroline på Instagram her

 • Photo of Kateryna Kuznetsova
  Kateryna Kuznetsova

  Ukrainske Kateryna Kuznetsova dimitterede i 2015 fra Luhansk Taras Shevchenko National University i Ukraine, hvorfra hun uddannede sig i moderne dans. Fra 2016-2022 arbejdede hun på Kyiv Modern Ballet Theater. Fra 2020 var Kateryna assisterende koreograf ved Insha Vystava Dance Company i Kyiv, Ukraine.

  Ukraine

  Hun/ Hende

  Følg Kateryna på Instagram her

 • Photo of Marco Rizzi
  Marco Rizzi

  Italienske Marco modtog sin dansetræning, mens han også sluttede sig til Giovane Balletto Mediterraneo. Efter en praktikplads på Tanz Luzerner Theatre dimitterede han fra Codarts i 2015. Fra 2016 til 2020 var han en del af Holstebro Dansekompagni. Som freelance dansekunstner med base i Berlin arbejder han i Tyskland og i hele Europa. Han har samarbejdet med en bred vifte af kunstnere og udforsket forskellige kreationer i institutionelle- og freelance-indstillinger.

  Italien

  Han/ Ham

  Følg Marco på Instagram her

  Foto: Studio Monbijou Berlin

 • Photo of Nikoline Due
  Nikoline Due

  Nikoline er uddannet ved Contemporary Dance School Hamburg i 2017. Herefter modtog hun et scholarship til Nuova Officina Della Danza i Torino, Italien. Hun har sidenhen arbejdet freelance i ind-og udland med bl.a. Dansk Danseteater, WangRamirez, DeleónCompany, Thomas Bentin, Uppercut Danseteater m.fl.

  Hun/ hende

  Følg Nikoline på Instagram her

 • Photo of Oleksanda Maksimchuk
  Oleksanda Maksimchuk

  Ukrainske Oleksandra Maksymchuk er uddannet i moderne dans ved Dnipropetrovsk College of Culture and Arts. Efterfølgende viderespecialiserede hun sig inden for samme område ved Berdyansk Pedagogical University. Derudover har Oleksandra 3 års erfaring som balletdanser ved Kyiv Modern Ballet Theater.

  Ukraine

  Hun/ Hende

  Følg Oleksandra på Instagram her

 • Photo of Yekatierina Bysheva
  Yekatierina Bysheva

  Ukrainske Yekatierina Bysheva er i gang med sin bachelor ved Kyiv University of Culture and Arts. Derudover er hun medlem de uafhængige performing-virksomheder, Procontemporary og Baza.art people.

  Ukraine

  Hun/ Hende

  Følg Yekatierina på Instagram her

 • Photo of Giorgia Reitani
  Giorgia Reitani

  Italienske Giorgia Reitani startede sin professionelle danseuddannelse på Iwanson International. Efter sin eksamen i 2016 sluttede hun sig i 2 år til Tanzcompagnie Volksteather Rostock. Mellem 2019 og 2022 var hun en del af Holstebro Dansekompagni. I dag er hun freelance dansekunstner med base i København, hvor hun samarbejder med Holstebro Dansekompagni, Uppercut Danseteater, Don Gnu og producerer egne værker.

  Hun/hende

  Følg Giorgia på Instagram her

 • Photo of Sofiia Butiaga
  Sofiia Butiaga

  Ukrainske Sofiia Butiaga er uddannet fra den førende danseskole Fors i Kiev. Efter krigens start flygtede hun til Sverige, hvor hun afsluttede sin uddannelse på Den Kongelige Svenske Balletskole på det etårige internationale danseprogram. I juli 2023 var hun i praktik hos IlYoung. Udover dans er hun model, og hun elsker fotografering og videografi, spiller musikinstrumenter og skriver.   

  Hun kom til Holstebro Dansekompagni som praktikant i august 2023. 

  Ukraine

  Hun/ Hende

  Følg Sofiia på Instagram her

 • Photo of Yeji Lim
  Yeji Lim

  Yeji Lim blev født i Sydkorea og begyndte at danse gennem ballettræning på Yewon Arts mellemskole og Seoul Art high school. Under sin dansetræning ønskede hun at udforske den europæiske dansescene, og i 2015 besluttede hun at studere i udlandet. I 2019 startede hun sit BA-program på Frankfurt University of Music and Performing Arts under ledelse af Dieter Heitkamp. Efter læretiden hos Norrdans i Sverige kom hun til Holstebro Dansekompagni i 2023. 

  Sydkorea

  Hun/ Hende

  Følg Yeji Lim på Instagram her

 • Photo of Igea Noioso
  Igea Noioso

  Igea kommer fra Italien og begyndte at danse gennem balletteknik, før hun uddannede sig til moderne danser og dimitterede fra Trinity Laban konservatorium for musik og dans i London.

  Hun er i dag praktikant i Holstebro dansekompagni. 

  Italien

  Hun/ Hende

  Følg Igea på Instagram her

 • Photo of Carley Lund
  Carley Lund

  Carley Lund er fra en lille by i Vermont, USA. Hun afsluttede sin klassiske uddannelse under Stefania Nardi på Vermont Center for Dance Education samt fra Adelphi University; hvor hun modtog sin Bachelor of Fine Arts in Dance. Efter sin bachelor sluttede hun sig til det moderne repertoirekompagni, Boston Dance Theatre, fra 2020 til 2023. I oktober 2023 rejste hun til udlandet og blev en del af Holstebro Dansekompagni. 

  USA

  Hun/hende

  Følg Carley på Instagram her

Ledelse og holdet bag
 • Photo of Marie Brolin-Tani
  Marie Brolin-Tani

  Kunstnerisk leder og koreograf

  Svenske Marie Brolin-Tani har siden 2013 været kunstnerisk leder for Holstebro Dansekompagni. Som én af de helt centrale figurer inden for moderne, skandinavisk dans har hun haft en særlig tilknytning til Aarhus, hvor hun i mange år arbejdede og boede. Først som danser på Den Jyske Opera og Aarhus Teater, sidenhen som grundlægger og leder af MBT Danseteater, som var én af de førende dansekompagnier i Danmark.

  Efter tiden i Aarhus blev hun leder af det internationalt anerkendte Skånes Danseteater, hvor hun førte kompagniet frem og skabte dets nuværende base og rammer.

  Maries lange resumé som både koreograf og instruktør i film, teater såvel som dansebranchen bærer bl.a. præg af en lang stribe anerkendelser og udmærkelser heriblandt flere Reumert-nomineringer og modtagelser.

  Marie har senest koreograferet succesforestillingen, ”Elsker dig for evigt”, for Holstebro Dansekompagni og Musikhuset Aarhus.

  Hun/hende

  Følg Marie Brolin-Tani på Instagram her.

 • Photo of David Cornelius Price
  David Cornelius Price

  Associeret kunstnerisk leder og producent

  Danske David C. Price har siden 2020 været ansat ved Holstebro Dansekompagni som associeret kunstnerisk leder og producent. Inden dette har været både danser, produktions- og prøveleder i kompagniet. Med en tidlig begyndelse i balletten debuterede David som professionel danser i en alder af 15 år. Han blev sidenhen uddannet ved Den Danske Scenekunstskole i 2011, dengang Statens Teaterskole.

  David har arbejdet i både ind- og udland som både kompagni- og freelancedanser i samarbejde med en lang række koreografer og scenekunstnere.

  David har bl.a. været danser ved Holstebro Dansekompagni og modtog i 2014 en Reumert Talentpris og i 2017 Balletmester Albert Gaubiers legat.

  Han har læst ved Copenhagen Business School og er i dag studerende på Den Danske Scenekunsts diplomuddannelse i Producentvirksomhed og kulturledelse.

  Fra 2022 til 2025 er David medlem af Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Scenekunst og det Tværæstetiske Udvalg for Musik og Scenekunst.

  Han/ham

  Følg David Cornelius Price på Instagram her.

 • Photo of Anna Marie Houe
  Anna Marie Houe

  Administrator og koordinator

  Anna Marie Houe har siden oktober 2023 været ansat som administrator og koordinator hos Holstebro Dansekompagni.

  Anna Marie er dramaturg med mange års erfaringer med projektledelse og administration af internationale, regionale og lokale kultur- og scenekunstprojekter.

  Siden 2015 har Anna Marie været fastansat på hhv. Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium, Holstebro, og Team Teatret, Herning. Her har hun erhvervet sig bred erfaring inden for flere forskellige områder, herunder projektledelse, dramaturgisk arbejde, PR, formidling, outreach og som teaterlærer. Før dette har hun arbejdet med scenekunst i Århus og København, samt været på længere ophold i Indien for at researche i indisk danseteater og multikulturel scenekunst. Herudover trækker Anna Marie også på erfaringer som selvstændig erhvervsdrivende og aftenskoleleder.

  Hun/hende