Holdet

Mød alle de dygtige dansere i Holstebro Dansekompagni samt de engagerede mennesker bag scenen, som får alt til at gå op i en højere enhed.

Danserne er alle professionelle i starten af deres karriere. De er blevet en del af Holstebro Dansekompagni efter en imponerende indsats til audition.

Ved auditions strømmer hundredvis af unge professionelle dansere fra hele verden til Holstebro i jagten på en eftertragtet plads i Holstebro Dansekompagni.

Ved seneste audition havde mere end 1000 håbefulde dansere sendt video ind, hvor de fremviste deres talent, men kun seks dygtige dansere blev valgt til at være en del af Holstebro Dansekompagni.

Auditions og ledige jobs i Holstebro Dansekompagni bliver offentliggjort her på hjemmesiden og på vores sociale medier.

Dansere

2022-2023

 • Photo of Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse
  Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse

  Danske Bjørk-Mynte har baggrund i klassisk, hun er tidligere elev fra Den Kongelige Balletskole I Odense. Hun tog efterfølgende sin bachelor i samtidsdans på Oslo National Acadamy of the Arts i 2018. Herefter fortsatte hun som freelancedanser og underviser i moderne danse, lyrical contemporary og yoga.

  Danmark

  Hun/hende

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2021.

 • Photo of Jon Ipina
  Jon Ipina

  Spanske Jon Ipina er uddannet fra Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020 og afsluttede sin uddannelse med en praktikplads på Skånes Danseteater i Malmö. Her dansede han værker af bl.a. Ôrjan Andersson og Marcos Morau.

  Baskerlandet, Spanien

  Han/ham

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2020.

  Følg Jon Ipina på Instagram her

 • Photo of Matthew Rawcliffe
  Matthew Rawcliffe

  Matthew (UK) startede som skuespiller hos National Youth Theatre of Great Britain, hvorefter han blev uddannet fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Matthew var i 2019 vinder i kategorien moderne dans og endelig finalist ved BBC Young Dancer – 2019. Matthew er allerede anerkendt for sit koreografiske talent. Han har senest været praktikant ved Norrdans i Sverige.

  Storbritannien

  Han/ham

  Han startede i Holstebro Dansekompagni foråret 2021.

  Følg Matthew Racliffe på Instagram her

 • Photo of Marija Burceva
  Marija Burceva

  Marija Burceva (LV) er uddannet ved Riga Balletskole i 2018 og er efterfølgende fortsat på Codarts University for the Arts (NL). Efter sit praktikophold hos Tanzen Luzern (CH) i 2021 færdiggjorde hun sin bachelorgrad i dans og er netop blevet ansat hos Holstebro Dansekompagni.

  Letland

  Hun/hende

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2022

  Følg Marija Burceva på Instagram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz

 • Photo of Jacob Lang
  Jacob Lang

  Engelske Jacob Lang tog sin uddannelse i contemporary dance ved Rambert Balletskole i 2018. I løbet af sit sidste uddannelsesår var han elev ved Didy Veldmans Umanoove og det efterfølgende år ved James Wilton Dance. Efter at have gennemført sin elevtid har Jacob arbejdet som professionel danser ved James Wilton Dance sideløbende med andre freelance danseprojekter indtil nu, hvor han er ansat hos Holstebro Dansekompagni.

  Storbritannien

  Han/ham de/dem

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2022

  Følg Jacob Lang på Instagram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz

 • Photo of Luke Hodkinson
  Luke Hodkinson

  Engelske Lukes erfaring med dans startede med hiphop og cheerleading, inden de tog sin uddannelse hos Northern School of Contemporary Dance (UK) i 2021. Siden da har de arbejdet sammen med blandt andre Alexandra Green, Hannah Marshall og Corey Baker. Derudover har Luke deltaget i pop-ups i Skotland med contemporary dance, og de har desuden optrådt til Commonwealth Games åbningsceremoni.  

  Storbritannien

  De/dem

  De startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2022

  Følg Luke Hodkinson på Instagram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz

 • Photo of Haizea Andueza
  Haizea Andueza

  Spanske Haizea blev i 2022 bachelor ved Northern School of Contemporary Dance (UK). Som led i sin kandidat ved samme uddannelsesinstitution er Haizea ansat som danser hos Holstebro Dansekompagni i sæsonen 2022/2023.

  Baskerlandet, Spanien

  Hun/hende

  Hun er praktikant i Holstebro Dansekompagni i sæsonen 2022/2023

  Følg Haizea Andueza på Instagram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz

 • Photo of Ella Ström
  Ella Ström

  Ella Ström kommer fra en lille svensk by, men valgte at flytte hjemmefra som 16-årig for at danse. Hun modtag sit diplom i 2022 som professionel danser i contemporary dance ved Balletakademiet i Stokholm. Ved siden af dansen holder Ella af at synge og har modtaget sangundervisning i seks år.  

  Sverige

  Hun/hende

  Hun er praktikant i Holstebro Dansekompagni i sæsonen 2022/2023

  Følg Ella Ström på Instagram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz

Ledelse og holdet bag
 • Photo of Marie Brolin-Tani
  Marie Brolin-Tani

  Kunstnerisk leder og koreograf

  Svenske Marie Brolin-Tani har siden 2013 været kunstnerisk leder for Holstebro Dansekompagni. Som én af de helt centrale figurer inden for moderne, skandinavisk dans har hun haft en særlig tilknytning til Aarhus, hvor hun i mange år arbejdede og boede. Først som danser på Den Jyske Opera og Aarhus Teater, sidenhen som grundlægger og leder af MBT Danseteater, som var én af de førende dansekompagnier i Danmark.

  Efter tiden i Aarhus blev hun leder af det internationalt anerkendte Skånes Danseteater, hvor hun førte kompagniet frem og skabte dets nuværende base og rammer.

  Maries lange resumé som både koreograf og instruktør i film, teater såvel som dansebranchen bærer bl.a. præg af en lang stribe anerkendelser og udmærkelser heriblandt flere Reumert-nomineringer og modtagelser.

  Marie har senest koreograferet succesforestillingen, ”Elsker dig for evigt”, for Holstebro Dansekompagni og Musikhuset Aarhus.

  Hun/hende

  Følg Marie Brolin-Tani på Instagram her.

 • Photo of David Cornelius Price
  David Cornelius Price

  Associeret kunstnerisk leder og producent

  Danske David C. Price har siden 2020 været ansat ved Holstebro Dansekompagni som associeret kunstnerisk leder og producent. Inden dette har været både danser, produktions- og prøveleder i kompagniet. Med en tidlig begyndelse i balletten debuterede David som professionel danser i en alder af 15 år. Han blev sidenhen uddannet ved Den Danske Scenekunstskole i 2011, dengang Statens Teaterskole.

  David har arbejdet i både ind- og udland som både kompagni- og freelancedanser i samarbejde med en lang række koreografer og scenekunstnere.

  David har bl.a. været danser ved Holstebro Dansekompagni og modtog i 2014 en Reumert Talentpris og i 2017 Balletmester Albert Gaubiers legat.

  Han har læst ved Copenhagen Business School og er i dag studerende på Den Danske Scenekunsts diplomuddannelse i Producentvirksomhed og kulturledelse.

  Fra 2022 til 2025 er David medlem af Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Scenekunst og det Tværæstetiske Udvalg for Musik og Scenekunst.

  Han/ham

  Følg David Cornelius Price på Instagram her.

 • Photo of Christian From
  Christian From

  Turné- og prøveleder

  Danske Christian From har været turné- og prøveleder ved Holstebro Dansekompagni siden 2020. Han er uddannet fra London Contemporary Danse School og har sidenhen nydt en mangfoldig karriere indenfor scenekunst, der blandt andet indbefatter teater, stedspecifikt arbejde, børneteater, dans, opera, film og marionet.

  Christian er sidenhen blevet uddannet fra Royal Central School of Speech and Drama med en MFA i bevægelsesretning og er specialiseret i kontaktimprovisation for skuespillere.

  Christian er nu også en associeret bevægelsesinstruktør for Word Mills Productions og Jennifer Irons (IronINC).

  Han/ham

  Følg Chrstian From på Instagram her.