Holdet

Mød alle de dygtige dansere i Holstebro Dansekompagni samt de engagerede mennesker bag scenen, som får alt til at gå op i en højere enhed.

Danserne er alle professionelle i starten af deres karriere. De er blevet en del af Holstebro Dansekompagni efter en imponerende indsats til audition.
Når der bliver afholdt auditions strømmer hundredvis af unde professionelle dansere fra hele verden til Holstebro i jagten på en eftertragtet plads i Holstebro Dansekompagni.
Ved seneste audition havde mere end 1000 håbefulde dansere sendt video ind, hvor de fremviste deres talent, men kun seks dygtige dansere blev valgt til at være en del af Holstebro Dansekompagni.

Auditions og ledige jobs i Holstebro Dansekompagni bliver offentliggjort her på hjemmesiden og på vores sociale medier.

Dansere

2021-2022

 • Photo of Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse
  Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse

  Danske Bjørk-Mynte har baggrund i klassisk, hun er tidligere elev fra Den Kongelige Balletskole I Odense. Hun tog efterfølgende sin bachelor i samtidsdans på Oslo National Acadamy of the Arts i 2018. Herefter fortsatte hun som freelancedanser og underviser i moderne danse, lyrical contemporary og yoga.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2021.

 • Photo of Elena Nielsen
  Elena Nielsen

  Danske Elena har en baggrund i Latin/Standard dans og klassisk ballet. Hun var elev ved Den Kongelige Balletskole i Odense og blev færdiguddannet ved Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020. Her afsluttede hun sin uddannelse som praktikant ved Scapino Ballet.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Elena Nielsen på Instagram her.

  Mit yndlingsøjeblik fra Holstebro Dansekompagni var, dengang vi alle mødtes første gang. Jeg kan personligt huske, at jeg kom ud af en lang periode, hvor jeg kun havde danset og optrådt for mig selv. Derfor var det helt fantastisk at kunne dele al mine kreative energi med så mange dygtige nye mennesker.
 • Photo of Giorgia Reitani
  Giorgia Reitani

  Italienske Giorgia Reitani er uddannet ved Iwanson International School of Contemporary Dance i 2016, derefter medlem i Tanzcompagniet Volkstheater Rostock (DE). Giorgio har bl.a. medvirket i ”Il Trionfo” på Det Kongelige Teater.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2019.

  Følg Giorgia Reitani på Instagram her.

  Det bedste ved at være en del af Holstebro Dansekompagni er at se, hvilken form for reaktion publikummet får under og efter en forestilling – og det er super interessant, fordi vi laver forestillinger for børn, teenagers eller voksne, og nogle gange kan den samme forestilling nå ud til mennesker på forskellige måder. Det er smukt at forskellige reaktioner kommet ud af den samme forestilling.
 • Photo of Jasmine Gordon
  Jasmine Gordon

  Danske Jasmine er uddannet fra Northern School of Contemporary Dance i Leeds i 2018, hvor hun efterfølgende fortsatte med sin master (MA) med en praktikplads ved Phoenix Dance Theatre. Sidenhen har hun arbejdet med Ingrid Fiksdal såvel som Det Kongelige Teater.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Jasmine Gordon på Instagram her.

  Det øjeblik, som står tydeligst for mig i min tid ved Holstebro Dansekompagni, var min allerførste uge her. Alle var nye, og vi havde en uges workshop for vores forestilling, Punk, hvor vi gik på scenen og legede rundt med kostumer, make-up og scenografien og bare lærte hinanden at kende på den her enorme kreative legeplads.
 • Photo of Jaume Luque Parellada
  Jaume Luque Parellada

  Spanske Jaume er uddannet fra Conservatory of Barcelona, hvor han specialiserede sig i contemporary dans, derefter var han medlem af det unge dansekompagni ITDansa under den kunstneriske leder Catherine Allard i perioden 2016-2018.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2020.

  Følg Jaume Luque Parellada på Instagram her.

  Den forestilling, der lærte mig mest, var Vita Danica. Det var en udfordrende proces for mig, fordi vi arbejdede med musikere og blev instrueret af teaterinstruktører. Den måde, som han arbejdede med os på, var så anderledes, end hvad jeg var vant til, men på samme tid var jeg så taknemmelig og spændt på at mærke alle følelserne, som vi arbejdede på.
 • Photo of Jon Ipina
  Jon Ipina

  Spanske Jon Ipina er uddannet fra Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020 og afsluttede sin uddannelse med en praktikplads på Skånes Danseteater i Malmö. Her dansede han værker af bl.a. Ôrjan Andersson og Marcos Morau.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2020.

  Følg Jon Ipina på Instagram her.

  Alle optrædener har lært mig noget forskelligt – og der er noget nyt af lære fra enhver forestilling. Men jeg vil især sige, at der er mere at lære fra de kreative processer end fra selve forestillingerne. Og jeg tror, at de muligheder, vi har i arbejdet med de forskellige produktioner, giver os mange andre værktøjer, som vi kan bruge fremadrettet.
 • Photo of Mikkel Alexander Tøttrup
  Mikkel Alexander Tøttrup

  Danske Mikkel er uddannet fra Iwanson International School, München i 2018. Derefter har Mikkel medvirket i en række produktioner af bl.a. Johannes Härtl og Nadine Gerspacher. Mikkel har komponeret musik og har derudover sat flere Teaterforeninger i gang.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Mikkel Alexander Tøttrup på Instagram her.

  At være en del af Dansekompagniet giver mig en forståelse af mig selv, hvem jeg er, og hvem jeg gerne vil være. Jeg lærer også meget af kreative processer helt generelt samt det her fantastiske samarbejde og en masse forskellige genrer og stilarter. Det har stor værdi for mig, og det er virkelig en smuk mulighed for mig at være kreativ i en by som Holstebro.
 • Photo of Carl Hughes – praktikant
  Carl Hughes – praktikant

  Britiske Carl startede sin træning som 15-årig, før han kom ind på Rambert School of Ballet and Contemporary UK i 2017. Gennem Northern School of Contemporary Dance er Carl i sæson 2020-2021 praktikant ved Holstebro Dansekompagni.

  Følg Carl Hughes på Instagram her.

  Mine drømme for fremtiden er at tage den træning, som jeg har haft i London og de oplevelser, jeg har fået i mit år her ved Holstebro Dansekompagni, og bruge det i min dansekarriere. Forhåbentlig kan dans give mig muligheden for at rejse til forskellige steder og se dans i forskellige lande og kulturer.
 • Photo of Rosie Stebbing – praktikant
  Rosie Stebbing – praktikant

  Irske Rosie er startet sin rejse i dansen ved Foundation Course, Northern School of Contemporary Dance, Leeds. Rosie flyttede efterfølgende til Holland for at studere ved ArtEZ i Arnhem. Her er Rosie nu på sit fjerde år, som tilbringes i praktik ved Holstebro Dansekompagni.

  Følg Rosie Stebbing på Instagram her.

Ledelse og holdet bag
 • Photo of Marie Brolin-Tani
  Marie Brolin-Tani

  Kunstnerisk leder og koreograf

  Svenske Marie Brolin-Tani har siden 2013 været kunstnerisk leder for Holstebro Dansekompagni. Som én af de helt centrale figurer inden for moderne, skandinavisk dans har hun haft en særlig tilknytning til Aarhus, hvor hun i mange år arbejdede og boede. Først som danser på Den Jyske Opera og Aarhus Teater, sidenhen som grundlægger og leder af MBT Danseteater, som var én af de førende dansekompagnier i Danmark.

  Efter tiden i Aarhus blev hun leder af det internationalt anerkendte Skånes Danseteater, hvor hun førte kompagniet frem og skabte dets nuværende base og rammer.

  Maries lange resumé som både koreograf og instruktør i film, teater såvel som dansebranchen bærer bl.a. præg af en lang stribe anerkendelser og udmærkelser heriblandt flere Reumert-nomineringer og modtagelser.

  Marie har senest koreograferet succesforestillingen, ”Elsker dig for evigt”, for Holstebro Dansekompagni og Musikhuset Aarhus.

  Følg Marie Brolin-Tani på Instagram her.

 • Photo of David Cornelius Price
  David Cornelius Price

  Associeret kunstnerisk leder og producent

  Danske David C. Price har siden 2020 været ansat ved Holstebro Dansekompagni som associeret kunstnerisk leder og producent. Med en tidlig begyndelse i balletten debutterede David som professionel danser i en alder af 15 år. Han blev sidenhen uddannet ved Den Danske Scenekunstskole i 2011, dengang Statens Teaterskole.

  David har arbejdet i både ind- og udland som både kompagni- og freelancedanser i samarbejde med en lang række koreografer og scenekunstnere.

  David har bl.a. været danser ved Holstebro Dansekompagni og modtog i 2014 en Reumert Talentpris og i 2017 Balletmester Albert Gaubiers legat.

  Han har læst ved Copenhagen Business School og er i dag studerende på Den Danske Scenekunsts diplomuddannelse i Producentvirksomhed og kulturledelse.

  Følg David Cornelius Price på Instagram her.

 • Photo of Christian From
  Christian From

  Turné- og prøveleder

  Danske Christian From har været turné- og prøveleder ved Holstebro Dansekompagni siden 2020. Han er uddannet fra London Contemporary Danse School og har sidenhen nydt en mangfoldig karriere indenfor scenekunst, der blandt andet indbefatter teater, stedspecifikt arbejde, børneteater, dans, opera, film og marionet.

  Christian er sidenhen blevet uddannet fra Royal Central School of Speech and Drama med en MFA i bevægelsesretning og er specialiseret i kontaktimprovisation for skuespillere.

  Christian er nu også en associeret bevægelsesinstruktør for Word Mills Productions og Jennifer Irons (IronINC).

  Følg Chrstian From på Instagram her.