• Premiere

  23. marts 2022

 • Varighed

  60 minutter

Se spilledatoer

MÅNESANG

Månesang er en danse- og digtforestilling af Holstebro Dansekompagni, inspireret af Prins Henriks digte og oplæst af Thure Lindhardt.

I et samarbejde mellem Holstebro Dansekompagni, Klassiske Dage Holstebro, International Music Festival, Holstebro Kunstmuseum og Dansk Talent Akademi skabes en hybrid danse- og digtforestilling i 12 billeder.

Smeltet sammen vil poesi, dans og musik skabe den sanselige, sensuelle og smukke forestilling, ”Månesang”.

Værket vil opstå i mødet mellem fire kunstarter med afsæt i udvalgte digte fra samlingen ”I mine lykkelige nætter” af Prins Henrik. Digtene gennemsyres af én fællesnævner: Den evige kærlighed – den kærlighed, som var, er og opstår.

Med oplæsning af den anerkendte skuespiller Thure Lindhardt vil forestillingen sammen med skønmusik og formidabel dans forføre, fornøje og forundre publikum.

Køb billet til Månesang hos Musikteatret Holstebro her.

Fem kunstfilm i Holstebro

Mens landet har været lukket ned for forestillinger og teater, omdannet de kunstneriske parter denne forestilling og skabte fem kunstfilm i samarbejde med den anerkendte foto- og videograf, Tom Mckenzie, der bl.a. har lavet film for Augustinusfonden og Kammerballetten.

De fem film tager udgangspunkt i ’Månesang’-forestillingen og involverer udover danserene også de velrenommerede musikere, fløjtist Janne Thomsen og guitarist Jakob Bangsø, der fører musikken i forestillingen.

Alle filmene er optaget på udvalgte steder fra hjemstavnen Holstebro, der har en lang historik med dans, teater og kunst, for at hylde byen og sige tak for den opbakning, som dansekompagniet oplever at have fået fra både kommunen og borgerne under nedlukningen.

Se kunstfilmene her under.

 • Digt

  Prins Henrik

 • Skuespiller

  Thure Lindhardt

 • Koncept og koreografi

  Marie Brolin-Tani & Holstebro Dansekompagni

 • Koncept, musik og fløjtist

  Janne Thomsen

 • Filmfotograf

  Tom Mckenzie

 • Kostumedesign

  Charlotte Østergaard

 • Guitarist

  Alberto Mesirca

 • Producent

  David Cornelius Price

Medvirkende dansere fra Holstebro Dansekompagni

 • Photo of Anna Stamp Møller
  Anna Stamp Møller

  Anna Stamp Møller (DK) er uddannet fra Danceworks Berlin i 2014 og var herefter danser ved Hofesh Shechter Company, Shechter Junior, London. Hun modtog i 2018 Neel Resling Halpern Fonden legatpris.

  Desuden var Anna danser i Holstebro Dansekompagni fra 2017 til 2020, hvor hun medvirkede i forestillinger som Elsker dig for evigt, X-Myhtologies, FEAR, No SEX og A Space in the dark.

 • Photo of Lionel Ah-Sou
  Lionel Ah-Sou

  Lionel Ah-Sou (F) afsluttede sin uddannelse ved Ecole de Danse TERPSICHORE i Toulouse i 2010. Herefter studerede han på Olivier Coste i Valence, Frankrig. Siden 2012 har han arbejdet med kompagniet Dantzaz i San Sebastian, Spanien, med Itzik Galili, Jacek Przybylowicz og Lukas Timulak. I 2018 blev Lionel nomineret til årets danser af CPH Culture.

  Lionel var danser i Holstebro Dansekompagni fra 2014 til 2020, her medvirkede han i forestillinger som 7Even, 100 likes, FEAR, Elsker dig for evigt, X-Myhtologies, No SEX og A Space in the dark.

 • Photo of Jonathan Ibsen
  Jonathan Ibsen
 • Photo of Anton Thomsen
  Anton Thomsen

  Foto: Ard Jongsma / Still Words Photography

 • Photo of Giorgia Reitani
  Giorgia Reitani

  Italienske Giorgia Reitani startede sin professionelle danseuddannelse på Iwanson International. Efter sin eksamen i 2016 sluttede hun sig i 2 år til Tanzcompagnie Volksteather Rostock. Mellem 2019 og 2022 var hun en del af Holstebro Dansekompagni. I dag er hun freelance dansekunstner med base i København, hvor hun samarbejder med Holstebro Dansekompagni, Uppercut Danseteater, Don Gnu og producerer egne værker.

  Hun/hende

  Følg Giorgia på Instagram her