• 9. februar - 19. marts 2022

  Aarhus Teater Scala Scenen

Se spilledatoer

SANDMANDEN

Holstebro Dansekompagni, Sort/Hvid og Aarhus Teater kaster sig sammen over den gotiske romantiks mest gysende og sorte eventyr, Sandmanden

Sandmanden er ham, der kaster sand i øjnene på børn, som ikke vil sove, indtil øjnene begynder at bløde og trille ud af hovedet. En figur, der nat og dag hjemsøger den unge Nathanael og fører ham ind i et blændende vanvid.

Der er dømt ægte horror, når Christian Lollike dramatiserer E.T.A. Hoffmanns mest berømte eventyr, Sandmanden fra 1817.

E.T.A. Hoffmann er som skrækromantikkens Godfather kendt for sine gyserhistorier om mørke magter, indre dæmoner og forvitrende galskab. Hans mesterlige eventyr har påvirket litterære sværvægtere som R.L. Stevenson, Edgar Allan Poe og Franz Kafka.

Forestillingen er skabt i samarbejde med det markante teater Sort/Hvid, Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni.

Den prisbelønnede instruktør og dramatiker Jonas Corell Petersen sætter scenen på forestillingen. Jonas Corell, der blandt andet er husinstruktør på Nationaltheatret i Oslo, har stået bag en række særegne og meget roste forestillinger.

Scenograf David Gehrt kreerer rum og kostumer. Han brillerede senest på Scala med sin sanselige scenografi til Reumert-forestillingen Ordet. DJ-kollektivet Den Sorte Skole spinner forestillingens soundtrack.

På scenen får du blandt andet Aarhus Teaters unge, nye talenter Andrea Øst Birkkjær og Lasse Steen. Seks dansere fra Holstebro Danse­kompagni, koreograferet af Marie Brolin-Tani, fuldender setuppet til denne angstfulde og pirrende fortælling.

Præsenteres i samarbejde med

 • Af

  E.T.A. Hoffmann

 • Dramatiseret af

  Christian Lollike

 • Musik af

  Den Sorte Skole

 • Iscenesættelse

  Jonas Corell Petersen

 • Koreografi

  Marie Brolin-Tani

 • Scenografi & Kostumedesign

  David Gehrt

 • Lysdesign

  Anders Kjems

 • Lyddesign

  Kim Engelbredt

 • Medvirkende

  Andrea Øst Birkkjær, Lasse Steen m.fl.

Medvirkende dansere fra Holstebro Dansekompagni

 • Photo of Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse
  Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse

  Danske Bjørk-Mynte har baggrund i klassisk, hun er tidligere elev fra Den Kongelige Balletskole I Odense. Hun tog efterfølgende sin bachelor i samtidsdans på Oslo National Acadamy of the Arts i 2018. Herefter fortsatte hun som freelancedanser og underviser i moderne danse, lyrical contemporary og yoga.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2021.

  Følg Bjørk-Mynte på Instagram her.

 • Photo of Mikkel Alexander Tøttrup
  Mikkel Alexander Tøttrup

  Danske Mikkel er uddannet fra Iwanson International School, München i 2018. Derefter har Mikkel medvirket i en række produktioner af bl.a. Johannes Härtl og Nadine Gerspacher. Mikkel har komponeret musik og har derudover sat flere Teaterforeninger i gang.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Mikkel Alexander Tøttrup på Instagram her.

 • Photo of Elena Nielsen
  Elena Nielsen

  Danske Elena har en baggrund i Latin/Standard dans og klassisk ballet. Hun var elev ved Den Kongelige Balletskole i Odense og blev færdiguddannet ved Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020. Her afsluttede hun sin uddannelse som praktikant ved Scapino Ballet.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Elena Nielsen på Instagram her.

 • Photo of Jasmine Gordon
  Jasmine Gordon

  Danske Jasmine er uddannet fra Northern School of Contemporary Dance i Leeds i 2018, hvor hun efterfølgende fortsatte med sin master (MA) med en praktikplads ved Phoenix Dance Theatre. Sidenhen har hun arbejdet med Ingrid Fiksdal såvel som Det Kongelige Teater.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Jasmine Gordon på Instagram her.

 • Photo of Jon Ipina
  Jon Ipina

  Spanske Jon Ipina er uddannet fra Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020 og afsluttede sin uddannelse med en praktikplads på Skånes Danseteater i Malmö. Her dansede han værker af bl.a. Ôrjan Andersson og Marcos Morau.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2020.

  Følg Jon Ipina på Instagram her.

 • Photo of Matthew Rawcliffe
  Matthew Rawcliffe

  Matthew (UK) startede som skuespiller hos National Youth Theatre of Great Britain, hvorefter han blev uddannet fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Matthew var i 2019 vinder i kategorien moderne dans og endelig finalist ved BBC Young Dancer – 2019. Matthew er allerede anerkendt for sit koreografiske talent. Han har senest været praktikant ved Norrdans i Sverige.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni foråret 2021.

  Følg Matthew på Instagram her.