• Premiere

  28. oktober 2021

 • Varighed

  120 min. + pause

Se spilledatoer

THE DANISH GIRL

I mit legeme boede to skarpt adskilte væsner, der stod fremmede og næsten fjendtligt overfor hinanden, fordi hver af dem kun havde plads for den ene.

– Lili Elbe, Fra mand til Kvinde
(Hauge og Clausens Forlag, 1988)

Som de første i verden præsenterer Holstebros internationalt anerkendte dansekompagni, Holstebro Dansekompagni, i samarbejde med Vejle Musikteater forestillingen The Danish Girl.

Forestillingen bygger på den rørende historie om danske Einar Wegener. I 1931 var Einar Wegener den første transkønnede i verden, som fik fortaget en kønsbekræftende operation og blev til sit sande jeg: Lili Elbe.

Historien var fundamentet til romanen The Danish Girl af den amerikanske forfatter David Ebershoff. Sidenhen er fortællingen også blevet til en Oscarvindende Hollywoodfilm af samme navn.

I hovedrollen som Lili Elbe vil den exceptionelt dygtige danser, Bjørk-Mynte Paulse, med sin levede erfaring som transkvinde tilføje rollen en dimension og dybde, der gør dette værk endnu mere samfundsrelevant og betydningsfuldt.

Sammen med Holstebro Dansekompagni står en af Nordeuropas bedste og mest prisvindende koreografer, Tim Rushton, for at skabe en indlevende og flot danseforestilling. En danseforestilling der er i stand til at udtrykke de store følelser, som The Danish Girl indeholder. 

 • Iscenesættelse og Koreografi

  Tim Rushton

 • Koreografi

  Holstebro Dansekompagni

 • Musik og lyddesign

  Christian Tronhjem

 • Scenografi og lysdesign

  Sarah Fredelund

 • Dramaturg

  Storm Møller Madsen og Levi Stray

 • Kostume

  Åsa Gjerstad

Medvirkende dansere fra Holstebro Dansekompagni

 • Photo of Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse
  Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse

  Danske Bjørk-Mynte har baggrund i klassisk, hun er tidligere elev fra Den Kongelige Balletskole I Odense. Hun tog efterfølgende sin bachelor i samtidsdans på Oslo National Acadamy of the Arts i 2018. Herefter fortsatte hun som freelancedanser og underviser i moderne danse, lyrical contemporary og yoga.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2021.

 • Photo of Giorgia Reitani
  Giorgia Reitani

  Italienske Giorgia Reitani er uddannet ved Iwanson International School of Contemporary Dance i 2016, derefter medlem i Tanzcompagniet Volkstheater Rostock (DE). Giorgio har bl.a. medvirket i ”Il Trionfo” på Det Kongelige Teater.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2019.

  Følg Giorgia Reitani på Instagram her.

 • Photo of Jasmine Gordon
  Jasmine Gordon

  Danske Jasmine er uddannet fra Northern School of Contemporary Dance i Leeds i 2018, hvor hun efterfølgende fortsatte med sin master (MA) med en praktikplads ved Phoenix Dance Theatre. Sidenhen har hun arbejdet med Ingrid Fiksdal såvel som Det Kongelige Teater.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Jasmine Gordon på Instagram her.

 • Photo of Jaume Luque Parellada
  Jaume Luque Parellada

  Spanske Jaume er uddannet fra Conservatory of Barcelona, hvor han specialiserede sig i contemporary dans, derefter var han medlem af det unge dansekompagni ITDansa under den kunstneriske leder Catherine Allard i perioden 2016-2018.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2020.

  Følg Jaume Luque Parellada på Instagram her.

 • Photo of Jon Ipina
  Jon Ipina

  Spanske Jon Ipina er uddannet fra Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020 og afsluttede sin uddannelse med en praktikplads på Skånes Danseteater i Malmö. Her dansede han værker af bl.a. Ôrjan Andersson og Marcos Morau.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2020.

  Følg Jon Ipina på Instagram her.

 • Photo of Elena Nielsen
  Elena Nielsen

  Danske Elena har en baggrund i Latin/Standard dans og klassisk ballet. Hun var elev ved Den Kongelige Balletskole i Odense og blev færdiguddannet ved Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020. Her afsluttede hun sin uddannelse som praktikant ved Scapino Ballet.

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Elena Nielsen på Instagram her.

 • Photo of Mikkel Alexander Tøttrup
  Mikkel Alexander Tøttrup

  Danske Mikkel er uddannet fra Iwanson International School, München i 2018. Derefter har Mikkel medvirket i en række produktioner af bl.a. Johannes Härtl og Nadine Gerspacher. Mikkel har komponeret musik og har derudover sat flere Teaterforeninger i gang.

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2020.

  Følg Mikkel Alexander Tøttrup på Instagram her.

 • Photo of Rosie Stebbing – praktikant
  Rosie Stebbing – praktikant

  Irske Rosie er startet sin rejse i dansen ved Foundation Course, Northern School of Contemporary Dance, Leeds. Rosie flyttede efterfølgende til Holland for at studere ved ArtEZ i Arnhem. Her er Rosie nu på sit fjerde år, som tilbringes i praktik ved Holstebro Dansekompagni.

  Følg Rosie Stebbing på Instagram her.

 • Photo of Carl Hughes – praktikant
  Carl Hughes – praktikant

  Britiske Carl startede sin træning som 15-årig, før han kom ind på Rambert School of Ballet and Contemporary UK i 2017. Gennem Northern School of Contemporary Dance er Carl i sæson 2020-2021 praktikant ved Holstebro Dansekompagni.

  Følg Carl Hughes på Instagram her.