• Premiere

  11. maj 2023

Se spilledatoer

Traum

Hemmeligt begær fører et par ind i saftspændte, seksuelle eskapader

Ægteparret Frida og Albert oplever, at deres forhold er sandet til i seksuelle rutiner og er ved at dø ud. Efter et ophidsende maskebal, hvor de begge råflirter til anden side, betror Frida sin mand, at hun længes efter en affære. Som publikum bliver du sammen med parret sendt på en odyssé ind i et natligt orgie af erotiske excesser. Eskapaderne fører til ydergrænserne af natten og byen, seksualiteten og bevidstheden. Til et punkt, hvor maskerne falder, og begæret fortyndes af døden.

Arthur Schnitzlers Traumnovelle, på dansk Drømmenovelle, er fra 1926 og sat i det moderne og dekadente Wien. Historien dannede forlæg for Stanley Kubricks film Eyes Wide Shut (1999) med Tom Cruise og Nicole Kidman i hovedrollerne. Huskunstner Nathalie Mellbye står for både scenografi og iscenesættelse, mens den prisbelønnede forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen dramatiserer denne moderne version af kødets og lysternes rituelle bal på kanten af afgrunden. Musikkollektivet SOLEN ER SEXET, der blandt andet består af Bjørn Rasmussen og Lise Westzynthius, står for det hedt dampende musikalske univers. Musikkollektivet, der pladedebuterer i 2022, har et ønske om at gøre op med stereotype kønsnormer og bevæge sig imod en natur-erotisk kollektivisme.

Du kan glæde dig til en dunkende rejse ind i syndens saftige tempel. Ledsaget af tre skuespillere fra Aarhus Teater i sanseligt og svedigt samspil med dansere fra det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni.

 • Af

  Bjørn Rasmussen

 • Frit efter

  Drømmenovelle af Arthur Schnitzler

 • Iscenesættelse, scenografi og kostumedesign

  Nathalie Mellbye

 • Koreografi

  Marie Probil-Tani & David Cornelius Price

 • Musik

  Solen er sexet

 • Nykomponister

  O/RIOH, Kim Kim, peachlyfe, Lise Westzynthius

 • Lysdesign

  Kim Glud

 • Lyddesign

  Aki Bech

 • Assisterende scenograf

  Astrid Lindgreen Hjermind

 • Medvirkende

  Nanna Bøttcher, Kjartan Hansen, Carla Eleonora Feigenberg

 • Foto

  Rumle Skafte

Medvirkende dansere fra Holstebro Dansekompagni

 • Photo of Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse
  Bjørk-Mynte Buchgraitz Paulse

  Danske Bjørk-Mynte har baggrund i klassisk, hun er tidligere elev fra Den Kongelige Balletskole I Odense. Hun tog efterfølgende sin bachelor i samtidsdans på Oslo National Acadamy of the Arts i 2018. Herefter fortsatte hun som freelancedanser og underviser i moderne danse, lyrical contemporary og yoga.

  Danmark

  Hun/hende

  Hun startede i Holstebro Dansekompagni i foråret 2021.

 • Photo of Luke Hodkinson
  Luke Hodkinson

  Engelske Lukes erfaring med dans startede med hiphop og cheerleading, inden de tog sin uddannelse hos Northern School of Contemporary Dance (UK) i 2021. Siden da har de arbejdet sammen med blandt andre Alexandra Green, Hannah Marshall og Corey Baker. Derudover har Luke deltaget i pop-ups i Skotland med contemporary dance, og de har desuden optrådt til Commonwealth Games åbningsceremoni.  

  Storbritannien

  De/dem

  De startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2022

  Følg Luke på Instagram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz

 • Photo of Jon Ipina
  Jon Ipina

  Spanske Jon Ipina er uddannet fra Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020 og afsluttede sin uddannelse med en praktikplads på Skånes Danseteater i Malmö. Her dansede han værker af bl.a. Ôrjan Andersson og Marcos Morau.

  Baskerlandet, Spanien

  Han/ham

  Han startede i Holstebro Dansekompagni i efteråret 2020.

  Følg Jon Ipina på Instagram her

 • Photo of Haizea Andueza
  Haizea Andueza

  Spanske Haizea blev i 2022 bachelor ved Northern School of Contemporary Dance (UK). Som led i sin kandidat ved samme uddannelsesinstitution er Haizea ansat som danser hos Holstebro Dansekompagni i sæsonen 2022/2023.

  Baskerlandet, Spanien

  Hun/hende

  Hun er praktikant i Holstebro Dansekompagni i sæsonen 2022/2023

  Følg Haizea Andueza på Instagram her

  Fotograf: Ditte Chemnitz